top of page

בריכת שחיה ביתית – לא לעשירים בלבד

בריכת השחיה, במקרים רבים, היא גולת הכותרת של תכנון ה"חוץ" של הבית. האדריכל יתכנן את פיתוח הנוף של המגרש תוך מתן דגש מיוחד על הבריכה וסביבת הבריכה

בריכת שחיה פרטית הייתה מאז ומתמיד סמל סטטוס. אך בשנים האחרונות ניתן למצוא בריכות שחיה כמעט בכל בית פרטי. בשוק קיימים סוגים שונים של בריכות, בגדלים שונים ובעלויות שונות, אך כדי לבחור את הבריכה המתאימה לנו כדאי שניקח בחשבון כמה גורמים –

  • סוג הבריכה – קיימים שלושה סוגי עיקריים – בריכת בטון, בריכה מתועשת ובריכת אינטקס. בריכת הבטון היא הבריכה הקונבנציונלית המוכרת לכולם, היא העמידה ביותר, המרשימה ביותר אך גם עלותה היא הגבוהה ביותר. בריכה מתועשת היא בריכה שהשלד שלה עשוי מקירות של פלדה מגולוונת בחיפוי יריעת PVC או ויניל. זמן ההקמה שלה יחסית מהיר ועלותה נמוכה מבריכת הבטון. בריכת האינטקס היא הזולה ביותר וזמן ההקמה שלה הוא כמה שעות, אך חסרונותיה הם עמידותה לאורך זמן והתאימות המוגבלת למערכות הבריכה.

  • בטיחות – בריכה היא ככל הנראה הבילוי האולטימטיבי לילדים בימי הקיץ אך יכולה להוות סכנה לא מבוטלת. למניעת כניסה לא מבוקרת לבריכת השחיה יש לתכנן גדר קשיחה בגובה 120 ס"מ בכל היקף הבריכה. בנוסף, נמקם שער כניסה עם מנעול למתחם הבריכה. מסביב לבריכה, ולכל היקפה יש לרצף רצועה של ריצוף נגד החלקה ברוחב של 100 ס"מ לפחות וזאת כדי למנוע נפילות ופציעות באיזור הרטוב הקרוב לבריכה.

  • מערכות הבריכה – את הבריכה יש לחטא באופן רציף. את החיטוי מבצעים בעזרת כלור – כלור נוזלי, טבליות, גרגירים או באמצעות מלח (המורכב מכלור). רצוי לשלוט על חיטוי המים באמצעות בקר אלקטרוני השולט בכמות הכלור שיש להזרים לבריכה. על משאבת הבריכה להיות בעלת ספיקה המאפשרת מחזור כל מי הבריכה עד 6 שעות. לסינון מי הבריכה מומלץ להשתמש במסנן חול על פני מסננים אחרים וזאת בגלל קלות התפעול שלו.

bottom of page